Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.09.2015 10:37:36 - Kolibřík A.

umělci

Dobrý den, pane ministře. Zajímalo by mě, zda pracujete s nějakou koncepcí, která by měla pomoci řešit nedostatek financí v kultuře? Myslím, že by si zasloužila mnohem větší podporu. Občas sleduji v televizní Česko-Slovensko má talent (viděl jste ho někdy?) a je vidět, že máme řadu umělců. Jak se snaží ministerstvo pomoci mladým a začínajícím umělcům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2015 22:58:58 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Kolibříku,
ano, řešení dlouhodobého podfinancování české kultury je jednou z předních priorit, kterou ve svém resortu vidím. Souhlasím s Vámi, že kultura by si zasloužila mnohem výraznější podporu. Na druhou stranu se mi podařilo dosáhnout dosud nejvyšší rozpočtové hladiny, která v oblasti kultury kdy byla a vysoce převyšuje 11 miliard korun. V příštím roce velmi pravděpodobně dosáhneme hranici 12 miliard.
Zmíněný televizní pořad sice neznám, ale programy na podporu mladých a začínajících umělců samozřejmě existují. Doporučuji Vám sledovat webové stránky ministerstva. Děkuji za Váš zájem o živou kulturu.