Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 8:58:34 - muslim Obama

Zmena v Mezinarodnich smlouvach

Proc se smlouvy nevypovi? Popr. pro se nevztahuji jen na zeny a deti? Tim by se o 80% snizila uprchlicka vlna, lide by nemeli strach...Proc to EU ci nase vlada nenavrhne?Kdo ma proti IS bojovat? Zeny a deti ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2015 10:10:15 - Ing. Antonín Seďa

Děkuji za dotazy, ale směšujete několik problémů. Naše ústava zajišťuje Listinou základních práv a svobod rovný přístup k zákonům a ty musejí platit pro všechny. Mezinárodní smlouvy také, jako zákony, se nemohou vztahovat pouze na ženy či děti, protože jsou vázány taktéž lidskými právy. A také vlastní schvalovací proces těchto smluv je docela složitý a opravdu nevím, jak by změna těchto smluv pomohla zastavit migrační krizi. Pokud by totiž všechny země schengenského prostoru postupovaly podle smluv, pak by tento problém byl řešen vně schengenu a nebylo by nelegálních migrantů. Prostě na vnějších hranicích by se oddělili váleční uprchlíci od ekonomických migrantů. Ti by byli vraceni a ti, kteří by požádali o azyl by museli projít azylovým řízením. To, že vnější hranice jsou průchozí zadělalo na problémy všech zemí v Evropě, nikoliv pouze členských zemí EU. Naše vláda ví přesně jak se chovat a proto odmítá diktát EK kolem rozdělování uprchlíků. A kdo má bojovat proti IS? Po pravdě boj vedou Pešmerové, šíttské milice a vládní jednotky. To, že jim v tomto boji pomáhá mezinárodní koalice bombardováním pozic bojovníků IS neznamená, že IS bude takto poražen. podle mého názoru bojovníky IS může porazit pouze velká pozemní operace zejména arabských zemí. To, že lidé utíkají před zvěrstvy či fanatiky IS je lidsky pochopitelné. Problémem však je, že těchto válečných uprchlíků je daleko méně než těch ekonomických. Proto by bylo nejlepší pokusit se stabilizovat tyto rozvrácené země. A také mít uprchlické tábory v první bezpečné zemi a nikoliv v zemích evropských. Podle mne došlo k selhání RB OSN, EU i dalších mezinárodních organizací (například Ligy Arabských zemí) a k podcenění vývoje ISIS na Středním a Blízkém východě. A toto selhání způsobilo tuto dnešní obrovskou migrační vlnu.