RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2015 15:19:33 - Brazil

Tentokrát si ale budeme muset umět pomoci sami…

Nemyslíte, že problém je právě v tom, že si o své budoucnosti nemůžeme rozhodnout sami, ale je nám z Bruselu diktováno, co máme dělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.09.2015 14:06:26 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Brazile,

myslím si, že právo rozhodovat o své budoucnosti je jedním ze základních práv svobodných lidí. Pokud se nám zdá, že je nám toto právo upíráno, musíme za něj bojovat. Váš dotaz jistě souvisí se současným přílivem migrantů do Evropy. Tito lidé rozhodli o své budoucnosti tak, že se ve stotisícovém počtu zvedli ze svých domovů a vydali se, mnozí na základě nezodpovědného lákání některých evropských politiků, na cestu za lepším životem.

Zdá se, že jejich představa o budoucnosti v bohaté Evropě je v rozporu s naší představou budoucnosti pro naše děti a vnoučata. Nesmíme si proto nechat vnutit kvóty a podobné nesmysly, kterými se oni evropští politici, kteří nemalou mírou přispěli k současné krizi, snaží problém řešit. Musíme chránit své národní zájmy, třeba i za cenu obětování té posvátné evropské hodnoty, kterou je schengenský systém.

S pozdravem

Jan Zahradník