Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2012 12:34:29 - Ondrej_Katz

Bude v Mostě dýchatelno?

Pane zastupiteli, kdy bude v Mostě dýchatelno, neměli byste s tím přeci jen něco dělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2012 16:59:55 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Dobrý den pane Katz. Vám se zdá, že je v Mostě nedýchatelno? Podle čeho tak usuzujete? A co myslíte Vaší otázkou cituji:" neměli byste s tím přeci jen něco dělat"?

Vezměme to podel faktů: V souvislosti se spalováním uhlí v uhelných elektrárnách je nejvýznamější látkou oxid siřičitý. Od roku 1994 do roku 2001 došlo k nebývalému cca 88% snížení emisí SO2 v ovzduší Ústeckého kraje., zejména díky odsíření elektráren(např. v Polsku dodnes není odsířena jediná tato elektrárna).Nejvýznamějším důkazem efektu investic do nových technologií odsíření bylo prudké snížení imisí - hmotnostní koncentrace SO2 a As v ovzduší.Rovněž došlo ke snížení koncentrace pracových částic.Možným důvodem a to je asi to, na co se ptáte, zhoršení kvality ovzduší pravděpodobně budou jiná paliva než uhlí a především zvýšení dopravní zátěže.

Argumenty, že stávající stagnace či zhoršení kvality ovzduší je způsobena návratem k uhlí v domácnostech nemají oporu v prodeji uhlí určeného pro domácnosti. Produkce tříděného hnědého uhlí se od roku 1994 do roku 2008 snížila ze 7,35 na 2,63 milion tun, přičemž množství prodávaného tříděného uhlí je od roku 1999 s menšími výkyvy prakticky beze změn.

Například vývoj alergologie v posledních letech naznačuje, že oproti ostatním krajům se jeho pozice postupně mění.V české rep. dochází k růstu počtu těchto pacientů, zatímco v Ústeckém kraji se jejich počet od roku 2002 stabilizoval a kraj se pohybuje pod celorepu. průměrem. Podobné je to i u počtu lidí trpících astmatem.

Rád pracuji s fakty, na domněnky se může odpovídat zase jen domněnkami. Čili Vy se domníváte, že je v Mostě nedýchatelno. Je se to nedomnívám.

Příjemnou sobotu.

Karel Novotný