Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.09.2015 12:06:21 - vihe

Jak to tedy je?

Dobrý den. Jsem slyšel, že potřeba navýšení (i znovu navýšení, např za účelem ochrany hranic) rozpočtu ministerstva obrany je, že byla "špatně" odhadnuta potřeba finančních prostředků na mandatorní výdaje po uvedení novely zákona o VZP v realitu, která rozpočet armády snad i zbytečně zatížila (můj osobní názor je, že VZP jsou v průměru hodně přepláceni s porovnáním s BS a náplní práce).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.09.2015 17:15:11 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Novela zákona o vojácích z povolání měla mít několik cílů, zejména tzv. kariérní řád. Podle mých informací se moc nepovedla a máte pravdu, že zvýšila potřebu mandatorních výdajů. Já osobně jsem měl značné výhrady k tomuto zákonu, který jsem nepodpořil. Armáda slíbila, že se k problémům tohoto zákona vrátíme, takže předpokládám, že tomu tak bude ke konci tohoto roku. Jinak si nemyslím, že kapitola 307 potřebuje nějaké navýšení v tomto roce, protože MO není schopno utratiot peníze na nvestiční výdaje a nákupy. Také si nemyslím, že vojáci jsou nějak přepláceni v porovnání s bezpečnostními sbory. Ale pravdou je, že rozdělení výboru na výbor pro obranu a pro bezpečnost způsobil, že se platy či jiné oosbní náklady již nesrovnávají. A také pokud máme toliko 16500 profesionálních vojáků a 40 000 policistů, pak to nesvědčí o tom, že si vážíme obranyschopnosti naší země. AČR se již drahně let potýká s obrovskými problémy a obávám se, že současné vedení resortu není schopno tyto problémy vyřešit. Ukazuje se totiž, že se doposud nepodařilo zastavit úbytek vojáků, je špatná hodnostní a věková struktury, jsou vysoké mandatorní výdaje vůči investicím apod. Mohu vás ujistit, že budu pomyslně kopat za armádu, ale nikoliv za MO či GŠ.