Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2015 20:33:25 - Politzer J

Jaký význam měl Váš obskurní útok na Zemana a Fice ?

Co jsou ty vaše "národní zájmy" ve vztahu k Vámi opovrženému "populismu", určuje ji většina "populus" či menšina "Vy+elity" ...cituji Vás z PL...„Z pohledu nálad ve společnosti, ať již na Slovensku či v ČR, je postup premiéra Roberta Fica i prezidenta Miloše Zemana logický. Prostě jít populisticky ? s většinovým názorem se politicky vyplácí. Jinou otázkou je, zda tento navrhovaný postup je v souladu s národními zájmy. A tady – s ohledem na úroveň současné nebezpečnosti migrace jak u nás, tak u našich východních sousedů – si tak jistý nejsem. Vždy je lepší volit diplomatické vyjednávání a docílit jiné řešení, viz příklad Polska, než jít hlavou proti zdi a nedocílit ničeho. Spíše bych se ptal, jak byli politici aktivní při navrhování konkrétních řešení nelegální migrace a která opatření prosadili na úrovni EU. A to platí nejen pro premiéra Fica, ale i pro pana prezidenta,“
Opravdu si myslíte že tím vzbudíte lásku k mocenským EUelitám a jejich NATOválkám?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 8:29:42 - Ing. Antonín Seďa
Nevím o žádném obskurním útoku na Zemana či Fica. Naopak si obou politiků vážím, ale nemohu souhlasit, když v zájmu popularity sklouzávají k populismu. Máte pravdu v tom, že většina rozhoduje a k jejím názorům je nutno přihlížet. Nicméně to neznamená, že většina má pravdu či že má zodpovědnost. Současná situace s nelegální migrací na Slovensku či v ČR není vůbec dramatická a bezpečnostní složky mají vše pod kontrolou. Sice se připravují opatření na to, kdyby se migrační vlna obrátila k nám a přes naše území by proudili tisíce migrantů, ale v současné době nic nehrozí. Odmítnutí povinných kvót a já osobně jsem proti těmto kvótám, také nic neřeší , protože jak ČR, tak i Slovensko hodlá v rámci solidarity přijmout tisíce migrantů. Je třeba si uvědomit, že nás již zasáhlo několik migračních vln. Připomenu Řecko, po vítězství vojenské junty, rozpad Jugoslávie a následné války, ukrajinskou migrační vlnu atd. není to nic neobvyklého. Pouze dnes je problém v tom, že ve spojení se zvěrstvy IS existuje obava z islamismu naší země či celé Evropy. A to přece není pravda, tohle vůbec nehrozí. Naše migrační politika a azylové procedury jsou velmi dobré a máme mechanismy, jak  zajistit bezpečnost našich občanů. Problémem  je, že státy na vnější hranici EU nejsou schopny či dokonce ochotny dodržovat platnou legislativu EU a Schengenu. Platí, že přijatá opatření EU by měly pomoci, ale podle mého názoru EK zaspala. Ať již záměrně či svojí nerozhodností či neschopností. A tuto kritiku ČR a naše vláda předkládá již mnoho měsíců. Také naši pomoc a naše návrhy některé země dokonce odmítly. Tohle není řešení. A závěrem, já nepotřebuji vzbuzovat nějakou lásku ani představitelům EU, ani NATO. Pouze jsem chtěl upozornit na skutečnost, že populismus, ani pana prezidenta, ani premiéra Fica problém nelegálních migrantů nevyřeší.