Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2015 9:59:41 - Jaroslav Hr.

Januckarsovi a Merkelové patří celá Evropa?

Dobrý den,
nevěděl jsem, že jim patří celá Evropa, když tvrdí, že všichni uprchlíci jsou vítani v Evropě. Máme také prchnout do Německa, budou se o nás starat??? Moje maminka má v důchodu 8500 Kč, dělala 42 let a vše si musí platit včetně léků. Jak mohou mít výhody všichni uprchlíci?

Není na čase říci, jsme ochotni přijmout tolik a tolik počet lidí ze 3. světa, zbytek třeba z Evropy (Ukrajince) aniž by to ohrozilo naši demografii ??

Usiluje EU o rozbití celé Evropy? Kdo na koho bude dělat, když 90% lidí jsou analfabeti? Ale určitě to vyhovuje USA, že Evropa už pro ně nebude konkurencí, že?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 10:37:30 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za zaslané názory a musím říci, že s řadou z nich souhlasím. Možná, že současná migrační krize někomu vyhovuje, aby zastřel jiné problémy západu či EU. Stát má prioritní úkol zajistit bezpečnost a solidní životní úroveň svých občanů. A to zejména vzdělávacím systémem, sociální a zdravotní politikou a penzemi. Je přece nepředstavitelné, abychom pomáhali ekonomickým migrantům a kašlali jsme na své důchodce, sociálně slabé či na rodiny s dětmi. Naši občané nemohou prchnout za lepším do Německa, ale mohou si tam najít zaměstnání,. To je ta velká výhoda EU, volný pohyb pracovních sil. Také můžeme a naše vláda to dělá, přijímat přistěhovalce z jiných zemí, například z Ukrajiny. V naší zemi žije a pracuje kolem 200 000 Ukrajinců a jsou tu další národnosti, které umějí v naší společnosti nejen žít, ale také ji pomáhají rozvíjet. Otázka přistěhovalců z chudších zemí SAHELU či Blízkého východu je komplikovanější, a to nejen z bezpečnostního či sociálního hlediska. Ale v případě Syřanů bych nemohl tvrdit, že je jich 90% analfabetů. Naopak Syřané jsou jedni z nejvzdělanějších národů, kde kvalita školství byla na vysoké úrovni. Ale uprchlíci či spíše migranti z jiných zemí mají opravdu nízké vzdělání, s tím souhlasím. Problematika konkurenceschopnosti USA a Evropy je daná nejen politickými rozhodnutími, ale zejména podporou vzdělanosti, výzkumu a vývoje a podporou exportu. Souhlasím s tím, že ekonomické sankce nikomu a ničemu nepomohou. Na straně druhé si přiznejme, že EU a další západní země, nemají mnoho jiných možností, jak vyjádřit nespokojenost s prosazovanou politikou méně demokratických či nedemokratických zemí. A to, zda bude či nebude Evropa konkurenceschopná, je v rukou Evropanů a nikoliv USA.