Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2015 20:31:47 - masar

Srovnáváte nesrovnatelné

Vážený pane poslanče,
v odpovědi pro PL jste reagoval na slova p. Schwarzenberka o šíření nenávisti a strachu mezi občany srovnáním nárůstu kriminality po amnestii prezidenta Klause o 7% s nulovým nárůstem kriminality vlivem migrační krize. Jak můžete porovnávat působení 6500 propuštěných vězňů s několika desítkami přijatých (legálních) utečenců? Ti nelegální jsou přece v detenčních zařízeních (zatím) a odtud putují mimo ČR, takže jejich kriminalita se ani projevit nemůže. Nezdá se Vám, že jste "střelil kozla"? Jenže tento stav se může velmi rychle změnit s tím, jak bude Německo uprchlíky vracet. Zdá se mi, že při tom Vašem boji proti strašení občanů hrajete roli námořního důstojníka Titaniku, který chlácholí pasažéry 2. a 3. třídy, že jim nic nehrozí. Máte snad slíbené místo ve člunu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2015 8:35:05 - Ing. Antonín Seďa
Za prvé jsem nereagoval na slova pana Schwarzenberka, ale na slova exprezidenta V.Klause. Proto jsem srovnával nárůst kriminality, protože on tím strašil. Za druhé, kromě umístěných uprchlíků v detenčních zařízeních existují i běženci nelegální, kteří se pohybují po našem území. Prostě naše hranice nejsou neprůchozí a těch převaděčů, kteří využívají migrační vlny je docela dost.je pravdou, že situace se může radikálně změnit a to nejen tím, že Německo začne vracet uprchlíky k nám, ale že se migrační vlna přesune přes naše území. Proto je důležité se připravovat na tuto eventualitu a je dobře přijímat preventivní opatření. Ale i tak, by nemohlo dojít k ničemu většímu, než k zásahu policie, a to v případě nepokojů. Protože uprchlíci z Německa by byli vraceni od nás do Rakouska či Maďarska, odkud přišli. Vaše srovnání s Titanikem výrazně kulhá, protože v naší zemi není špatná bezpečností situace. A to právě to, co jsem kritizoval a na co jsem poukazoval. To strašení občanů vyvolává pouze nacionální extrémismus a xenofobii. že na tom sbírají politické body populistické strany mě nepřekvapuje, ale že na tom chtějí sbírat body i strany demokratické, je zarážející.