PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2015 23:00:43 - Andromeda

Dobrý den.

Pane EUposlanče, chci se zeptat, zda byste nebyl schopen vysvětlit toto nedorumění MFČR. Popř. zanechat nějaký odkaz na řádně zdokumentovanou hiearchii důchodů od dob minulého režimu, kde by tyto informace byly zřetelně dohledatelné!( jedná se konkrétně o fond-nefond a jeho rezervy, které se dnes již rozplynuly - období 1989 až 2000)

http://webcache.googleusercontent.com/search

My pamětníci si velmi dobře pamatuje, že existoval nějaký důchodový fond (ať už se to jmenovalo jakkoliv) a že jej pan Klaus nechal rozpustit ve státním rozpočtu. Jednalo se odhadem o nějaký 300 miliard korun! Z této doby jsou informace celkově skoro nulové a pokud, tak pouze od pamětníků někde z diskuzí! Mladší ročníky si potom myslí, že si vymýšlíme, potože když MF otiskne takovýto článek, tak je to přeci důvěryhodnější, než nějaký jarda v diskuzi! Děkuji za

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2015 23:53:19 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, na vyzmizíkování důchodového fondu se ptáte plným právem. Dlouhou dobu bylo důchodové hospodaření ve svém celku v plusové bilanci, ale Klaus jako ministr financí a jako ministerský předseda nerozlišoval mezi důchodovým fondem a jinými příjmy státu (vždyť nedokázal rozlišit ani špinavé a čisté peníze). Když se konečně prosadila snaha odlišit důchodové hospodaření od zbytku veřejných financí, bylo už pozdě. Dodnes je kolem této záležitosti hodně dezinformací a demagogie. K věci se vyjádřím podrobněji formou článku.