PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2015 9:54:01 - Alena Klečková

vybombardovaná nemocnice v Afghanistánu

Kdo ponese zodpovědnost za tohle zvěrstvo?
To jako stačí říci "sorry" a je to vyřízené? To se nic neděje a nikdo to ani pořádně neodsoudí a nikoho za to neosoudí?! V 21.stol. se bombardují nemocnice,to je asi normální.No to jsme to tedy dopracovali,zabíjíme se jako někdy ve středověku. A to existují humanitární organizace,lidská práva!,a mezinárodní soudy! Co myslíte,ponese za to někdo zodpovědnost? Děkuji,zdravím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2015 21:14:34 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, paní Klečková, dnes už víme o něco vice, Američané přiznali, že šlo o omyl. Chránili prý jednotky afghánské armády, ne Američany, jak původně uváděli. Víme také, co používá americký bitevní Herkules AC 130, jak těžce je vyzbrojený a že má minimum omezení, pokud se týká použití zbraní. Vše se musí vyšetřit a my tři poslanci KSČM v Evropském parlamentu jsme se postarali o to, že tento bod bude na programu jednání. Vzpomněl jsem si na výrok prezidenta Karzáího, který při skončení mise NATO v Afghánistánu prohlásil, že Američané nechtějí válku v jeho zemi ukončit, ale chtějí, aby stále doutnala. Mír bude až tehdy, kdy Američané a Pákistánci z Afghánistánu odejdou.