MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2012 8:55:15 - Jára Šára

Petice proti Bohumínskému usnesení - co mi k tomu odpovíte?

Domnívám se, že komentáře k této situaci netřeba. Jedině silná, sebevědomá strana kdykoliv veřejně přizná svoje stanoviska. A dokáže je svým členům a potencionálním voličů vysvětlit a prokazatelně obhájit. Současné vedení ČSSD je bohužel stranou přizdihráčů, nekompetentních "šachistů" a alibistů. Dnes je mě jasné proč byla v minulosti pohlcena KSČ. Právě pro svoji politickou nečitelnost, neakceschopnost a proto, že nebyla schopna hájit zájmy prostých pracujících lidí. A také pro svoji vnitřní nejednotu. Totéž hrozí i dnes. Paradoxně ne proto, že by se ke spolupráci s KSČM hlásila, ale proto, že zůstane na politické scéně nakonec sama. ČSSD dnes není schopna jediné akce, přičemž přímo tragické politické, sociální i ekonomické prostředí ji k tomu jako opozici vybízí. Jak by to tedy bylo kdyby po volbách nedej bože zvítězila, si vůbec nedovedu představit. Ti chlapci skoro všichni už neví jak skutečný život a jeho problémy dnes vypadají. Jsou to svým politickým uměním podprůměrní političtí amatéři pracující za profesionální odměny z mých daní. Komunisti v PS PČR sice také nejsou kdovíjak politicky aktivní, ale díky tomu, že jsou 20 let politicky okopáváni, tak jsou nuceni alespoň trochu žít v realitě. Pokud ČSSD svoje bohumínské usnesení o zákazu spolupráce s KSČM nezruší volím jasně KSČM. A moje děti a vnuci také. Fuincionáři z ČSSD se na to mohou spolehnout. A budu všechny svoje kamarády, kteří až dosud volili ČSSD k tomu také agitovat. A půjde to snadno. Mají ČSSD plné zuby. Tak se chlapci ve vedení ČSSD koukejte pochlapit s tím usnesením. Jinak skončíte ne smetišti dějin a budete se muset naučit konečně pracovat. Zdravím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2012 9:10:05 - MUDr. Jiří Koskuba

Nepřísluší mně Vás poučovat. I když s ohledem na to, jak lidé volí a poté naříkají, bych rád. Sluší se jen k Vašemu rozhodnutí poznamenat - je mi to líto. A fakt je.

Čtu-li Vaše řádky, nemohu tvrdit, že Vám nerozumím. Na druhé straně už vím, že ta horní patra politiky nejsou zase tak snadnou arénou, jak jsem si i já myslel. Demokracie je problematická nejen v tom, že v ní prostě vládne většina. A to mi zrovinka nejsme. Ani s komunisty.

O jistém a nikoliv zrovna příliš ideálním dění uvnitř partaje se dle mého názoru moc nehodí veřejně vyjadřovat. Natož  do médií. Alespoň já si podobným způsobem kariéru budovat nehodlám. Máme na to vskutku jiné kádry. Proto mne omluvte, že Vám vysloveně nesdělím, s čím s Vámi souhlasím. Ono totiž není nesnadné si to domyslet. Mimochodem, můžete si i v PL najít můj text pod názvem "Hlášení pěšáka ze zákopů 1. linie". Najdete tam mnohé.

Bohužel, mé stranické frčky nejsou zase takové, abych to mohl teď hned a zcela sám změnit. Ostatně do sněmovny jsem proklouzl až díky kroužkům. Nenarodil jsem se tam, jako někteří.

Nehodlám podceňovat mládí. Ale mládí by zase nemělo podceňovat zkušenost. Ta, stejně jako slušnost a akceschopnost, se totiž nedá ani koupit, ani získat intrikami, ani rodným jménem. To vše prostě máte nebo nemáte-li, měl byste aspoň být schopen se naučit. Nebo taky ne. Ale pak je třeba si to přiznat. I když se nechce. Moc se nechce. Některým politikům z povolání určitě. A přitom ty poslanecké lavice jsou tak strašlivě nepohodlné. Jenže jenom o ty jim asi nejde, že?

Z uvedeného pohledu si proto nemyslím, že bohumínské usnesení je zase až tak stěžejní problém. A zrovna nyní. Nejprve je třeba si doma pořádně uklidit, až pak svrhnout vládu. A být schopen vládnout. Jinak je to totiž na prd.

Snad Vám má reakce postačí.  Kéž bych Vás ve Vaší hrozbě “zlomil”. ČSSD si ji jako celek nezaslouží. V žádné rodině nejsou všichni ideální.

Ale rozhodněte se sám. Očividně na to máte.

 MUDr. Jiří Koskuba