ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2015 20:09:04 - lukina

Hollande, Merkelová a Kiska

Vážený pane senátore,
dnes jsme měli možnost na ČT 24 sledovat 3 významné projevy. Jednak prezidenta Hollanda a kancléřku Merkelovou , kteří plamenně hovořili před Evropským parlamentem a také prezidenta Kiska, který promluvil k poslancům Slovenského parlamentu. Z všech tří mně bylo špatně. Dva první jmenovaní, to bylo opět mlácení prázdné slámy a nabádání ke vstřícnosti k uprchlíkům s tím, že je třeba rozdělovat jejich počty solidárně do všech států EU ( drzost "frau Merkel" nezná mezí) a u pana Kisky se projev nesl v poníženeckém duchu, a kritiky vlády jeho země v otázce uprchlické krize směrem k vládcům EU s tím, že on má jiný postoj. Shrnuto a podtrženo: prostě hnus. Ještě že máme Miloše Zemana. Pokud jste měl možnost sledovat tyto projevy, jak na Vás zapůsobily?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2015 21:57:39 - Jan Veleba

 Víte já jsem před časem v PL zveřejnil článek, kde jsem napsal, že Evropě chybí skuteční politici a tedy přirozeně lídři. Zmiňoval jsem v této souvislosti Merkelovou a Hollanda, Kisku nepovažuji za významného politika. Proč to píši? Protože si myslím, že tito Vámi zmiňovaní politici nejsou schopni EU vést a už vůbec nejsou schopni řešit takové krizové situace, jaká je teď s přívalem ilegálních migrantů. Naopak, Merkelová se zasloužila o zrychlení tempa. Takže jejich fráze "více Evropy!", které u prvních dvou jmenovaných v jejich vystoupeních převládala mně nepřímo připomínala v průběhu roku 1989 u nás výkřiky členů politbyra KSČ "republiku si rozvracet nedáme!".

Souhlasím s Vámi - ještě že máme Miloše Zemana. Přidal bych k němu v souvislostech exodu nelegálních migrantů ještě dvě jména - Roberta Fica a Viktora Orbána. To jsou tři stateční.