PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2015 18:13:35 - Honza Zjara

Krym, co nového ?

Vážený pane poslanče, rád bych trochu odbočil z dnešního humbuku ohledně Sýrie a uprchlíků. Na Krymu prý už postavili nouzový most do Ruska a prý funguje i zásobování. Ať dělá Poroš cokoli, prý mu s to Krymem tak nějak nevychází. Co mi k tomu můžete poznamenat ? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2015 23:23:05 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, konsolidace Krymu pokračuje. Kyjev sice zostřil potravinovou blokádu, ale moc si tím nepomůže, a navíc sami ukrajinští podnikatelé si přejí s Krymem obchodovat a dodávat tam své zboží. Důsledky zastavení dodávek vody severním kanálem jsou také vyřešeny, vodní přehrady a zásobárny jsou plné. V září přijal krymský parlament jazykový zákon, který zaručuje pro ty, kteří mluví jedním ze tří státních jazyků (ruština, ukrajinština, krymská tatarština), rovný přístup ze  strany státu. Pokračuje i realizace federálních programů, především v oblasti dopravní infrastruktury. Problém představují mezinárodní sankce, které postihují zahraniční investice na Krymu.