Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.10.2015 17:43:58 - Makrela smrdí od hlavy

Symboly

Když už jste nakousla tu svastiku. Vám by nevadilo kdyby si třeba Karel Gott odskočil zazpívat pod vlajku z hvězd a pruhů. Tam rozdíl vidíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2015 9:45:08 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

ne, to by mi skutečně nevadilo. Srovnávání těchto symbolů je zcela absurdní. Dodnes jsem si myslela, že rozdíl mezi symbolem totalitní, nenávistné a zločinecké ideologie či režimu a symbolem země, která bývá označována za kolébku demokracie, je patrný na první pohled. Symboly jsou vždy užívány v souvislosti s určitým postojem, názorem, smýšlením, hodnotami apod. Pokud nejsou naše hodnoty v přímém rozporu s hodnotami a symboly jiného státu či režimu, je to v pořádku, a tyto symboly se stávají legálními. Pokud tomu tak není, stávají se nelegálními, jak tomu je právě v případu svastiky, a to přesto, že ta původně měla zcela jiné uplatnění a nacisty byla pouze  převzata a zneužita. Symboly jsou důležité, avšak velice snadno zneužitelné pro špatnou věc a její propagaci.

Jana Černochová