ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2015 22:07:23 - lukina

KDU - ČSL

Vážený pane senátore,
jaký máte názor na stranu KDU-ČSL? Nyní jsme svědky přestřelky mezi touto stranou a stranou ANO, hlavní personou tohoto střetu je pan Babiš (není třeba rozvádět, občané ví, o co jde). Nemusím ani jednu z nich, natož pana Babiše. Ale historicky vzato, lidovci vždy byli v každé vládě a když se jim to hodilo, tak zradili. Domníváte se, že tato strana je důvěryhodným koaličním partnerem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.10.2015 22:50:38 - Jan Veleba

 Všechno co píšete je pravda, ale mně nejvíce na této straně vadí jiná věc. Z minulého režimu si dobře pamatuji, jak spolupracovali s KSČ. Lidovci byli na jednotných volebních kandidátkách Národní fronty, jejich představitelé stáli na prvomájových tribunách vedle tajemníků KSČ. Pozor, to není laciný odsudek, taková byla doba. Ale velmi mně vadil jejich až zavilý antikomunismus po listopadu 1989, který je teď jakoby pod pokličkou, ale principiálně se nic nezměnilo. Pokládám  to za velké pokrytectví.

Druhá věc jsou církevní restituce. Způsob, jakým byl zákon protlačen a jak je konstruován popírá základní křesťanské zásady, zejména tu "nepokradeš". Jediný příklad za všechny - zemědělská půda při zemědělských restitucích byla oceněna na 4 Kč za metr. Tatáž půda u církevních restitucí je ohodnocena na 40 Kč za metr, 10x více! A to KDU-ČSL nejenom že podporovala, ale v zákulisí dělala maximum, aby se tato zlodějna prosadila.

Moje odpověď tedy je, že KDU-ČSL není důvěryhodná a jako taková nemůže být důvěryhodným koaličním partnerem. A k tomu můj povzdech - a jsou snad ostatní strany vládní koalice lepší? Poslední jejich společný výplod přidat důchodcům od nového roku 40 Kč měsíčně (0,7 rohlíku denně) pokládám za hanebnost.