Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.10.2015 17:43:55 - Luboš Krupina

K té chudobě , jste ochoten spolu s ČSSD převzít 40 procent odpovědnosti za bídu ?

ČSSD vládla 9 let z 25 po roce 1989 .
O jak do ní zahrnete průměrný dluh Čecha u bank 120 000 + podíl na státním dluhu 160 tis.
Ne není zrovna lichotivý výsledek Vaši snahu "mlít hubou". Vedle ní byli komunisté po 40 let ekonomičtí géniové , protože vyvedli zemi ze svrabu po 2.sv. válce , zanechali ji bez dluhů , bezdomovců a dlužníků a s rozvinutým průmyslem , zemědělstvím a infrastrukturou , armádou a to prosím bez "EU pseu-dotací z RVHP" .
Jo a nezapomente říci že Vaše pusinka nedávno zde tvrdila že se se máme nejlépe v historii ,,,, že proto můžeme válčit v Afganistánu za lepší zítřky ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2015 9:02:28 - Ing. Antonín Seďa
Pane Krupina, jste větší demagog, než jsem si myslel. Takže pro Vás ještě jednou. Podle statistik je dokázáno, že životní úroveň v naší zemi je nejvyšší v celé historii. Rozumím výhradám, že téměř 15% našich spoluobčanů žije v chudobě a proto je nutné dělat takovou politiku, aby těchto lidí bylo co nejméně. Mimochodem toto číslo je nejnižší v rámci EU, takže si ČR nevede vůbec špatně. Nechápu, proč pletete naši účast v Afghánistánu s touto statistikou. Vždyť zahraniční mise tvoří pouze 4% z výdajů kapitoly 307 - MO. Ptám se, kde zmizela předlistopadová internacionální pomoc komunistů a jak o, že stejně vehementně nekritizovali vojenskou aktivitu vojsk SSSR právě v Afghánistánu. Co se týká zadlužení země, tak souhlasím , že je sice vysoké a jsou v něm zahrnuty zlodějiny, jak říkal V.Klaus transformační náklady, ale stále toto zadlužení je jedno z nejnižších v Evropě. A rozdělil bych zadlužení domácností a zadlužení státu. Za KSČ sice zadlužení nebylo, ale byla nízká životní úroveň, nebyla kvalitní infrastruktura (kromě D1 a metra) a bylo špatné životní prostředí. Takže ano, vše bylo za něco. A co se týče konkurenceschopnosti našeho průmyslu, tak to bylo zejména  rámci RVHP a arabských zemí. Takže plánované komunistické hospodářství bylo sice bez dluhů, ale nebylo moc konkurenceschopné. To se také ukázalo po listopadu 1989. takže shrnuto a podtrženo, ano za KSČ bylo právo na práci i jisté sociální zajištění, ale byly i značné problémy. Je jen dobře, když se na naši historii nedíváme přes ideologické brýle.