Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2015 13:33:51 - křišťálová koule

Mešity rostou a křesťanské kostely jsou zavřené!!!

Dobrý den. Evropou se šíří islám, radikalizuje se, mešity rostou jako houby po dešti, imámové i řadoví muslimové šíří svoji víru kudy chodí, ale dveře křesťanských kostelů jsou zavřené. Kde jsou křesťanští duchovní? Proč nejdou blíž lidem? Proč jim nejsou oporou? Pak není divu, že se mnoho lidí nechá strhnout ( i radikálním ) islámem, který nabídne pocit opory, ale vcelku vzato se svými pravidly blíží pravidlům nejradikálnějších a nejbrutálnějších sekt. Pane ministře, jste člověk pohybující se v kultuře, politice i církvi. Zdá se Vám tento stav v pořádku? Dokážete apelovat na duchovní, aby tento stav pro záchranu křesťanství změnili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2015 23:31:58 - Mgr. Daniel Herman
 
Vážený pisateli,
děkuji za Váš dotaz a vyjádření názoru. Současná míra zmaterializování společnosti je výsledkem dlouhodobého vývoje. Jsem přesvědčený, že tento stav v pořádku není. Domnívám se však, že přibývá lidí, kteří si uvědomují, že křesťanské hodnoty, na kterých stojí naše evropská civilizace, bychom měli znovu objevit, být na ně hrdí a chránit je. I v křesťanských církvích je stále zřetelnější snaha o přiblížení se každodennímu životu. Současný papež František je dobrým příkladem za všechny.