Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2015 14:58:15 - tatana

Rakousko novelizovalo náboženský zákon z 1/2 19.st.

Vídeňská theologická fakulta letos otevřela katedru islámu.Bez absolvování VŠ v Rakousku je zakázáno kázat, zároveň kázání musí probíhat v místním jazyce. Zároveň je náboženským společnostem zakázáno přijímat dary ze zahraničí. Proto klesla atraktivita Rakouska pro muslimy. Neuvažujete také o novele tohoto zákonu v České republice?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2015 15:58:25 - Ing. Antonín Seďa
 Mám za to, že v poslanecké sněmovně leží novela zákona o náboženských společnostech, která by měla zpřísnit podmínky pro jejich činnost, právě v souladu s vaším požadavkem. Uvidíme, jak novela ve sněmovně dopadne, ale vše musí být v souladu s platnou ústavou i dalšími zákony ČR. Jinak atraktivita naší země u muslimů je tak malá, že dokonce klesá počet migrantů v čase, kteří jsou na našem území zachyceni. Není to pouze přijetím řady opatření v Maďarsku, ale i naší migrační a azylovou politikou, kdy jsou nelegální migranti umísťování do zařízeních pro zajištění cizinců. A těch, kteří si u nás požádali o azyl jsou toliko desítky osob. Možná nevíte, ale my jsme ještě před migrační krizí, na základě nové bezpečnostní strategie, zpřísnili azylové zákony. Teď se ukazuje, jak jsme byli předvídaví. To, že vyžadujeme dodržování zákonů ČR je nejen logické, ale nutné. od toho máme státní orgány, které vynutitelnost dodržování zákonů zajišťují. Proto odmítám kritiku některých politiků EU či nevládních organizací, že je náš systém zbytečně komplikovaný a že dostatečně nezajišťujeme  podmínky pro migranty. Za prvé to není pravda a za druhé je nutno, aby si uvědomili, že se jedná o nelegální migranty či uprchlíky, kteří porušují dublinské dohody i schengenské smlouvy.