RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2015 16:10:30 - Petra Zánová

Co si to EK dovoluje?

Evropská komise nás kritizuje za náš přístup k uprchlíkům. Je to podle vás na místě? Má pravdu? Současně nás také prý žádá, abychom pro Romy nepoužívali označení nepřizpůsobivý.Jak jim ale máme říkat, když většina z nich akorát parazituje na zbytku společnosti? A z jakých materiálů komise při svých hodnocení vychází? Přijde mi, že její sdělení je dost povrchní a vůbec nic o problematice nevědí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2015 11:33:45 - RNDr. Luděk Niedermayer
Dobrý den, Komise chtěla vysvětlení, proč Česko vrací zpět jen 13 procent nelegálních migrantů, když průměr zemí Evropské unie je 39 procent. Podle mého názoru je takové vysvětlení naprosto legitimní. Co se týče doporučení o neužívání výrazu „nepřizpůsobivý“, tak to se týká pouze státních orgánů a jejich vyjadřování při oficiálních příležitostech. Komise totiž takovou formu vyjadřování považuje za mimořádně nebezpečnou – ve snaze ospravedlnit předsudky a nesnášenlivost vůči Romům jsou tyto projevy naopak posilovány.

A vytváří pro mne nepřijatelný koncept kolektivní viny. A mimochodem, v některých věcech lze za nepřizpůsobivého označit ledas koho. A je dobře, že ne všichni se přizpůsobují. To jak se slovo u nás používá (-valo) mně osobně velmi vadí.