Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2015 10:20:04 - susan

Myslíte, že jsme jako národ dost solidární?

Z čeho podle vás pramení český nacionalismus? Je to snad proto, že jsme se samostatným státem stali až teprve nedávno? Ostatně včera jsme si to výročí připomínali. A nebo si myslíte, že jsme jen moc pohodlní a nechceme si přidělávat starosti? Můj dojem je, že ano, ale pokud by hrozilo nějaké nebezpečí nám, byly bysme nejvíce slyšet a dožadovali se práv na azyl v různých zemích.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2015 16:46:06 - Ing. Antonín Seďa
 Předně si nemyslím, že by Češi, Moravané a Slezané byli nesolidární. Stačí připomenout veřejné sbírky na humanitární účely při živelných katastrofách. Problém, který vnímám dnes, je spíše strach z neznámého, podporovaný různými xenofoby a rádoby politiky, kteří zneužili současné nelegální migrace ke svému zviditelnění. Nacionalismus je u každého národa, ale u nás se spíše projevuje v rámci sportu. Tady bych problém neviděl. To, co našemu národu a zejména maldé generaci schází, je spíše vlastenectví a pocit sounáležitosti s celou společností. Svoji vinu máme i my, ti starší, kteří nedokáží tento pocit v mladé generaci vybudit. Ale na druhou stranu rozumím mladým, protože jsme nebyli jiní. Já se osobně snažím povzbuzovat vlastenectví a hrdost nad naší historií pořádáním různých akcí, jako je Den české státnosti, sportovní den v DTJ , připomenutí vzniku ČR apod. Také jako historik - laik se snažím působit na širokou veřejnost.