ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2015 19:04:49 - jederlacht

Co dál?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak Vy osobně vidíte další kroky k vyřešení migrační krize? Zatím se to ČR celkem vyhýbá a dokonce k nám ani nechtěji, ale přijde čas, kdy státy jako Německo a Francie řeknou dost a migranti pak půjdou sem. Když se dívám na videa ze Sněmovny, kde mluví Sobotka (který tam naprosto nemá co dělat) a říká, že nehodlá vyhlásit referendum o vystoupení z EU, jímá mě hrůza, co bude následovat dál. EU (podle mě) stejně brzo skončí, je to jen otázka času, a bylo by (opět podle mě) lepší, kdyby se spíše sjednotily státy V4. Co Vy si o tom myslíte? Nebude pozdě, až budou další volby do PS?
Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2015 16:57:55 - Marek Černoch

Migrace se nám vyhýbá především proto, že česká policie dělá důsledně svou práci, chytá nelegální migranty a umísťuje je do detenčních táborů. A protože tato migrace je organizovaná, pašeráci lidí si tuto informaci mezi sebou řeknou a ČR se vyhnou. Ačkoli jsme opoziční stranou, uznáváme, že alespoň tato část vlády pracuje dobře a vyjadřujeme policii ČR náš dík a odmítáme nespravedlivou kritiku, ať už ze strany ombudsmanky, ministrů Pelikána a Dienstbiera, či OSN. 

Jinak nehodláme čekat na příští volby. Již dnes podporujeme akce občanské společnosti proti masové muslimské imigraci a tlak na vládu vytváříme i ve Sněmovně. Nejsme extremisté ani populisté, nezastáváme premisu "čím hůře, tím lépe", nejde nám o zisk laciných bodů, chceme vládu donutit k obraně národních zájmů teď hned. V této vážné situaci bychom se neměli štěpit, ale společně pracovat pro blaho českých občanů. 

Co se týká EU, Úsvit navrhuje referendum o vystoupení z EU, pokud se nevzdá myšlenky na trvalé kvóty pro přerozdělení migrantů, což by podle nás znamenalo fatální porušení principů subsidiarity a suverenity.