Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2015 19:32:00 - vapno80

Životní úroveň

Dobrý večer. Pane Poslanče, nejprve musím zdůraznit, že jsem rád za žití v Česku i přes všechny problémy co máme. Nyní můj dotaz. Naše životní úroveň roste, ale jen pro někoho. Opravdu mě vytáčí sledovat v TV zoufalé rodiče, kteří nemají na pomůcky nebo léčby pro své postižené či těžce nemocné děti a prosí veřejnost o sbírku. Nemohla by vláda vytvořit nějaký fond, pro tyto případy. Určitě by to rozpočet nijak výrazně nezatížilo. S pozdravem Vápenka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.11.2015 9:49:43 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz a souhlasím s Vaším názorem. Proto osobně podporuji větší přerozdělování a solidaritu ve společnosti. Kdysi dávno jsem navrhoval , aby ministerstvo zdravotnictví vytvořilo zdravotní fond pro léčbu velmi těžkých a vzácných nemocí, zejména u dětí. Opravdu tohle podporuji, ale MZ o tom nechce slyšet, protože to je prý nesystémové a že zdravotní péči hradí zdravotní pojišťovny. A v tom je ten problém, protože u tak drahých léčebných procedur hradí pojišťovny pouze část nákladů a nikoliv všechny, které dosahují i několik milionů korun. Ano, existují docela široké skupiny občanů, zejména osamocených seniorů, bezdomovců a zejména matek samoživitelek, které jsou na hranici chudoby. Tady musí zasáhnout flexibilní sociální systém, který jde prozatím velmi ztuha. je to tím, že se málo posuzuje individuální poměry těch, kdo si žádají o pomoc a bere se vše podle nějakých prováděcích tabulek. tady je obrovský problém a proto jsem rád, že i současná vláda se snaží řešit alespoň ty nejzákladnější problémy, jako je obchod s chudobou v sociálních ubytovnách či sociální bydlení. Já, jako sociální demokrat budu podporovat všechna opatření, která pomohou těm nejpotřebnějším. Děkuji za pochopení i za podporu.