Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2015 15:53:39 - Amalie

Egyptsky knez promlyvil o muslimech,nic pekneho

Dobrý den,dnes jsem zhlédla video,kde kněz vypráví o žití vedle muslimů...Nebudu to prodlužovat,soužití s nimi je zrádné,když něco chtějí,potřebují jsou milý,to se rázem otočí když zavolá islám...v tu chvíli zabíjí kohokoliv .Pro ně je víra víc než lidský život,řekl,nevěřte jim,všichni vyznavači islámu jsou radikálové,pro islám zabíjí kohokoliv...Islám je nejen víra,ale i stát...ideologie na ovládnutí světa pomocí islámu,my víme o nich vše,žijeme vedle nich.Západ je nezná,nevěří v jejich krutost,nesnášenlivost která v nich panuje je vysoká...

Co mu na to řeknete?Co říkáte jejich nasily,neuznávají zákonu v Evropě atd?Rakušané a Němci se vyzbrojuji,bude povstání lidu a násilné odstranění vlád ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2015 17:01:26 - Ing. Antonín Seďa
 Jakákoliv ideologie je scestná a nebezpečná. Připomenu třicetiletou válku v Evropě založenou na nepřátelství katolíků a protestantů. Mimochodem to je věc, která v Severním Irsku stále žije. Právě Evropa, tolikrát ničená válkami pochopila, že je vhodnější vzájemná spolupráce a to nejen ekonomická, ale i politická. Pokud se náboženství stane opravdovou ideologií, tak je obrovský problém. A nejedná se pouze o islám, ale i křesťanství. Možná, že by bylo vhodné, aby si současní mírotvorci přečetli korán a Starý zákon. Zřejmě by poté pochopili kořeny, na kterých je postavena víra. Vždyť i dnes spolu bojují šítté a sunnité, obé vzešlo z islámu a dnes, tak jako v minulosti se vraždí navzájem. Opravdu tohle nevidíte. Věřit v něco je důležité, ale pozor na takzvané vyvolené, kteří si učení islámu či křesťanství začnou vykládat po svém a ve jménu ideologie a násilí. EU má kolem 500 milionů obyvatel a v některých zemích žijí i miliony muslimů. Je to důsledek bývalých kolonií či řízené migrace (například v případě Turků v Německu). Problém je v tom, že evropské země nechtějí či neumějí řešit základní sociální problémy, a to nejen mladé generace muslimů, ale obecně celé mladé generace. Ta se radikalizuje a je velmi náchylná  k ovlivňování ideology. Nevím o tom, že by se Němci či rakušané ozbrojovali a že by hrozilo povstání lidu. Proč by mělo dojít k násilnému odstranění vlád v demokratických zemích, které pojí nejen demokratické principy, ale i solidarity uvnitř společnosti. Souhlasím s tím, že zákony v dané zemi musí platit pro každého bez rozdílu. A k jejich vynucení a dodržování tu máme orgány činné v tretsním řízení a justici. Takhle to chodí v demokratické společnosti. Naštěstí tu nemáme diktaturu či nějaký fašistický či autoritářský režim.