Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2015 11:19:10 - Zajac

uprchlické tábory

Všichni se brání kritice, že u nás žijí uprchlíci v nevyhovujících podmínkách, které připomínají pobyt v koncetráku. Podmínky se ale za poslední týdny údajně zlepšily. Zajímalo by mě proč, když údajně vše bylo v pořádku? A jak byste podmínky v detenčních zařízení v Česku hodnotil vy? Navštívil jste nějaké takové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2015 15:03:31 - Ing. Antonín Seďa
 Přiznám se, že jsem byl v takovém táboře, ale před lety v době migrace obyvatel bývalé Jugoslávie. Problém byl v tom, že detenční zařízení zely prázdnotou či nebyly koncipovány na počty, které v současnosti přinesla nelegální migrace. Opět zdůrazňuji, že nelegální znamená, že byly porušeny zákony ČR, co se týká přechodu našich hranic. A je proto důležité, aby tito nelegální migranti byli podrobeny procesnímu řízení podle našich migračních zákonů, které nejsou v kolizi s mezinárodními smlouvami. Nemít na oknech mříže, pak se obávám útěku z těchto zařízení apod. To, že se postupně zlepšují podmínky pro uprchlíky je jen dobře, ale zároveń to také něco stojí. Byly posíleny stavy zaměstnanců, vláda musela z rozpočtu vyčlenit více peněz na provoz i ostrahu, bylo nutno řešit zajištění bezpečnosti občanů v obcích, kde se detenční zařízení nacházejí. Musím nesouhlasit s ministrem pro lidská práva, který tvrdí, že nelegální migranti nemusejí být zavíráni do těchto zařízení. Ale to bychom pak porušovali naše zákony nebo bychom situaci mohli řešit jako jiné balkánské státy, které tyto běžence lifrují vlaky k sousedům. To je ovšem podle mého názoru nevhodné a zejména nezodpovědné, protože pak v rámci svobodného pobytu osob, se k nám tito běženci mohou vrátit bez toho, že bychom znali identitu těchto nelegálních migrantů. Já jsem naopka rád, že vše funguje v souladu s platnými zákony a že je zaručena bezpečnost našich občanů.