Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2015 13:42:19 - Šlégr

Policie ČR

Kde se berou policisté, kteří jezdí pomáhat s uprchlíky za naše hranice? Není to tak dlouho, co Chovanec mluvil o jejich nedostatku. Nechybí tak tito policisté v terénu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2015 15:08:43 - Ing. Antonín Seďa
V rámci ČR máme cca 40 000 policistů a souhlasím s tím, že podle MV schází stále kolem 4000 policistů. Já osobně mám poněkud jiný názor, protože v demokraciích obecně platí, že počet vojáků převyšuje počet policistů. Naopak v totalitních zemích je tomu přesně naopka. A kde se berou policisté (připomínám, že pouhé desítky policistů) k službě v zahraničí? Prostě jsou vybírání z řad dobrovolníků z příslušníků bezpečnostních sborů, zejména z řad řadových policistů. Takže ano, tito politcisté mohou scházet v terénu. Chci připomenout, že se mluví o nebezpečí plynoucí z nárůstu kriminality, ale když exprezident V.Klaus v rámci své amnestye propustil tisíce vězňů, pak tehdy byl obrovský nárůst trestné činnosti. A nevzpomínám si, že by někdo demonstroval či vyjádřil svůj odpor vůči tehdejšímu prezidentovi.