Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2015 11:01:40 - Jolana Mikova

jednání sněmovny

K čemu pomůže, že jednání sněmovny budou na místo týdne dva týdny, když se jich většina poslanců stejně neúčastní, protože údajně mají práci v regionu? A jaké další změny vy-ANO v jednacím řádu sněmovny prosazujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2016 13:27:43 - Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová
 

Dobrý den, paní Miková,

dík za Váš dotaz. Časový prostor dvou týdnů by měl poslancům dát možnost důkladně prodiskutovat navrhované zákony, dříve než je o nich hlasováno. Jak ale asi víte, velkým problémem v jejich projednávání jsou zdržovací procesy, ke kterým se v dnešní době velmi často uchyluje opozice. Jedna z navrhovaných změn Jednacího řádu by tedy měla poněkud omezit zneužívání práva menšiny na připomínky. Navrhovaných změn Jednacího řádu je několik a jejich cílem je, aby jednání Sněmovny bylo efektivnější a umožňovalo přijímání většího počtu zákonů, které stát i ekonomika naléhavě potřebují. Pokud jde o účast poslanců na jednání Sněmovny, musím jen připomenout, že je to jen jedna z povinností poslanců, která je ale nejvíce občanům na očích. Mají jich daleko víc, ale sami musí rozhodnout, co a kdy má prioritu.

Srdečně Vás zdraví

Jaroslava Jermanová