Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.11.2015 10:50:25 - Slánský I.

pád letadla

Jestliže se ukáže, že za pád ruského letadla může bomba na palubě letadla, nebudou se muset zcela změnit bezpečnostní podmínky? Nyní se přeci pracovalo pouze s rizikem teroristy na palubě. A k tomu směřuje i můj druhý dotaz. Jak je možné, že se bomba do letadla mohla dostat? Jak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2015 9:24:14 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

nejsem si zcela jistá, zda se dosud pracovalo pouze s rizikem výskytu teroristy na palubě letadla, jistě to tak nebylo a kontrolou procházela i zavazadla apod. Protože se potvrdilo, že pád letadla byl způsoben výbuchem bomby, je zřejmé, že i tak kontrolní systém má určité skuliny, kterých teroristé mohou využít. Obávám se, že stoprocentně vyloučit podobné tragické události nelze, vždy může selhat i lidský faktor, což mohl být i tento případ. Vysvětlení této události nemám a nevím, zda jej již mají její vyšetřovatelé. Z tohoto důvodu není ani možné dost dobře říct, k jakým dalším bezpečnostním opatřením v letecké dopravě bychom měli přistoupit.

Jana Černochová