Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.11.2015 19:50:59 - Docent

pravda

Hlavní média neustále opakují, že Rusko bomarduje umírněné rebely. Chci se proto Vás zeptat jaký je rozdíl mezi umírněním a radikálním teroristou. Prosím konkrétně. např považována al - nusra, která spolupracuje s Al kajdou, či různé odstíny muslPokud je mi známo za umírněnou opozici je USA imského bratrstva, které je v egyptě na seznamu ter. organizací. Co si o tom má člověk myslet?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2015 10:56:31 - Ing. Antonín Seďa
 Je docela obtížné definovat umístěnou opozicí,nicméně je nutno jít do minulosti. Po arabském jaru začala opozice proti Zásadový režimu bojovat. Tyto jednotky vznikly z různých opozičních skupin, od blízkých teroristům až po syrskou politickou opozici. U této pozice sehrál vliv západních států ,zejména USA, kteří považovaly a stále považují tuto opozicí za demokratizační proces v Sýrii .Tyto skupiny nemají nic společného s bojovníky IS a naopak v současné době bojují nejen proti vládním jednotkám ,ale i proti IS. Ruské vojenské jednotky přišly podpořit Asadův režim a proto jejich útoky směřovaly nejen proti Daesch (arabský název IS), ale i proti této tzv. umírněné opozicí. Tolik na vysvětlení .Ještě připomínám ,že součástí této syrské opozice jsou i syrští Kurdové. Máte pravdu v tom, že některé země považují například al-Nusru za teroristickou organizaci blízkou al-Kajdě .Tady pouze poznámku,že i al-Kajda bojuje proti IS. To ovšem neznamená ,že ji budu nazývat umírněné opozicí.