ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2015 9:44:48 - Kateřina Karásková, Praha

uprchlíci

Dobrý den, chtěla bych se vám zeptat na dvě věci, které spolu tak trochu souvisí. Za prvé, proč si myslíte že Německo najednou změnilo přístup k uprchlíkům? Ještě nedávno Merkelová slibovala azyl všem uprchlíkům. To byla tak naivní, že si myslela, že to bude možné v praxi, nebo co se stalo? A druhá věc, jak podle vás zajistit, aby nedošlo k tak masivnímu exodu také v případě afrického obyvatelstva? Hodně se o tom teď mluví. I když je to za 5 minut dvanáct lepší než po dvanácté...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2015 17:05:19 - Marek Černoch
Dobrý den, německý mluvčí ministerstva vnitra včera oznámil, že začnou vracet syrské migranty do zemí, kde poprvé překročili hranice Unie. Toto opatření by snížilo počet lidí, kteří přicházejí do Německa. Zároveň uvedl, že cílem je vrátit se k řádnému azylovému řízení, od kterého upustili v srpnu právě pro uprchlíky ze Sýrie. Dokládá to článek na http://zpravy.idnes.cz/nemecko-zacne-vracet-syrany-do-zemi-kde-prekrocili-hranice-eu-ptj-/zahranicni.aspx?c=A151111_130144_zahranicni_ert

Dokazuje to, že Úsvit měl od počátku pravdu a ti, kteří nás označovali za extremisty a předhazovali nám německý příklad, se mýlili. Masová muslimská imigrace je hrozbou pro evropskou civilizaci a kdo to nevidí, je nejen naivní, ale nebezpečný pro budoucnost nás a našich dětí.

K vaší druhé části otázky - je třeba dodržovat důsledné kontroly a registrace migrantů na hranicích. Je třeba, aby tito lidé věděli, že i když je Evropa "otevřená", tak je třeba dodržovat určitá pravidla. A je třeba zastavit migraci z Afriky už předem. Úsvit podporuje dohody EU s vládami afrických zemí, aby výměnou za rozvojovou pomoc zajistili, že jejich občané zůstanou doma. To pro nás bude daleko levnější, než zastavovat miliony migrantů na hranicích EU. Ale musíme si pohlídat a tvrdě kontrolovat, aby evropské peníze skutečně posloužily k prevenci migrace, a nekončily v kapsách zkorumpovaných úředníků, jak se dnes často děje.