Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2015 16:49:02 - Honza Zjara

Bombardování nemocnice Lékaři bez hranic II. pokračování

Vážený pane poslanče, jsem velice rá, že mi odpovídáte a snažíte se se mnou diskutovat. V I. dílu mého dotazu jsem jen shruba vysvětlil, že americké bombardování nemůže být náhoda. K několika stupňovému schvalování cíle u US-letectva musím ještě podotknout, že pilot si na letecké základně může celý let nasimulovat. Což jistě učinil. Zástupce Lékařů bez hranic v Afghánistánu Guilhem Molinie řekl, že souřadnice GPS od nich dostala koalice-US, afghánská armáda, civilní úřady i Talibán, a že ode všech přišel příslib, že na nemocnici nebude útočeno. To bylo 29. září. Za čtyři dny bylo všechno jinak. Musí se vyšetřit proč. Stres a omyl nejsou ani vysvětlením, ani omluvou. K našim pilotům. Já nebyl na isi.Naši piloti vrtulníků však ano. Na Balkáně například létali za podmínek špatného počasí, které US-piloti odmítali. Jsem rád, že naši stíhači-pil. nelétají v Afganistanu, co kdyby museli taktéž útočit na nemocici. K ruskému bombardování nemocnic. Byla to jen propaganda. Bylo to vyvráceno.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2015 18:11:30 - Ing. Antonín Seďa
Nevím, zda tohle je dotaz, beru to spíše jako upřesnění, se kterým souhlasím. Také podporuji důkladné vyšetření tohoto incidentu. Ale opět musím říci, že nevěřím v záměr amerického letectva. Prostě někde se stala chyba, pevně věřím, že není systémová či záměrná. Jinak ano, na Balkáně naši piloti létali i za špatné viditelnosti či špatných povětrnostních podmínek. Také jsem nikdy nezpochybňoval kvalitu a odbornost našich pilotů. Jinak naši stíhači již nad Afghánistánem ani nemohou létat, neb mise ISAF se změnila od 1.1.2015 na výcvikovou a monitorovací. Nicméně v obou misích naši piloti prováděli výcvik na vrtulnících pro ANA. JInak jistě víte, že ani počet, ani výzbroj v současné době neumožňuje  zapojení našich stíhacích letounů do bojové akce. Pouze v rámci Air Policing pomáháme s ochranou vzdušného prostoru některým zemím NATO.