Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2015 10:46:52 - Pariska

PRAY FOR PARIS

To, co se stalo ve Francii je tragédie. Napadá mě, proč si teroristé ze všech zemí vybírají nejčastěji právě Francii? Není přece sama, kdo s islamisty bojuje! A druhá věc, může teroristický útok něco zásadního změnit v přístupu EU k uprchlíkům? Možná to bude znít drsně, ale proč bychom vůbec za těchto okolností měli uprchlíkům pomáhat? Máme svých problémů dost, a co se děje v Africe nám může být přeci jedno. A kdyby nebyla na BV obrovská naleziště ropy, myslím, že by nám byly ukradeny i tyto země. Navíc je evidentní, že o naši pomoc nestojí a velmi často ji zneužívají!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 13:05:37 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den,
to že si teroristé vybírají nejčastěji Francii, je jistě způsobeno i tím, že zde žije mnoho arabských obyvatel frustrovaných životem. A tím pádem se snadněji radikalizuji.
Pohled na imigranty se díky teroristickým útokům mění, ale především u obyvatel EU, ne tolik u politiků. Zodpovědný politik by měl vždy pomáhat těm, kteří pomoc potřebují. Myslím si, že bychom měli věnovat pozornost i problémům jiných zemí. Můžeme je pak snadněji řešit a zároveň jim předcházet. Třeba takovým, ke kterým došlo v Sýrii a začaly se řešit příliš pozdě.