Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2015 18:48:59 - synapse

dobrý den - útoky v Paříži provedli většinově tzv. rodilí evropané -

tedy muslimové druhé a třetí generace přistěhovalců - nemyslíte tedy, že problém je také v něčem jiném než v kontrolách současné imigrantské vlny? Že je de facto již mnohaletou praxí v západních zemích s velkými muslimskými komunitami prokázáno, že bezproblémové soužití s velkými muslimskými komunitami prostě nefunguje? Nezačlenění se do většinové společnosti a vytváření uzavřených muslimských komunit s tendencí v těchto komunitách prosazovat své vlastní hodnoty a své vlastní právo, kolidujících s evropskými hodnotami i právem, je jasně prokázána praxí. Jak chcete zaručit našim občanům to, že zde se další generace imigrantů nezradikalizují - byť by to byla hrozba třeba u jen 1% imigrantů, i to je hodně - v Paříži jich bylo 8.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2015 21:33:59 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
ano, jsou to většinou už "rodilí Evropané" z druhé a třetí generace, nicméně nalezneme mezi nimi i takové, kteří bojovali na Blízkém východě v řadách islamistů - proto mají smysl i ony důkladné kontroly na hranicích EU. Musíme mít přehled o lidech, kteří bojovali v ISIS a staví se tak nepřátelsky vůči evropským demokraciím.
 Jinak samozřejmě nejsem naivní a vím z vlastní zkušenosti, že soužití s muslimy bohužel není bezproblémové a situaci je třeba řešit. Tématu se více věnuji podrobně v jednom ze svých článků, na který bych Vás rád odkázal: 
http://www.christnet.cz/clanky/5620/proti_radikalizaci_musi_zacit_bojovat_predevsim_samotni_muslimove.url

S pozdravem
Tomáš Zdechovský