Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2015 2:33:11 - Docent

lidskoprávní američan Dienstbier

Kam dala čssd rozum, když za ní vystupuje z pozice ministra tento člověk? Kdy se ho Ve Vašem vlastním zájmu zbavíte? Jeho pohrdání vlastními občany a pokrytectví je do nebe volající! Copak nevíte /nevidíte), že Vám vědomě či nevědomě škodí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2015 10:38:07 - Ing. Antonín Seďa
Pan Dientsbier je členm vlády a má v kompetenci lidská práva. Takže je v jeho náplni práce se vyjadřovat i k událostem, které svobodu nějakým způsobem omezují či jsou v rozporu s právním pořádkem naší země. To je prostě jeho pozice, za kterou je placen. To, že 85% má strach z uprchlíků a z bojovníků tzv. Islámského státu je nejen logické, ale i pochopitelné. Na druhou stranu nelze tolerovat, aby někteří politici vytvářeli atmosféru strachu, náboženské intolerance či dokonce nepřátelství vůči určité skupině našich obyvatel. To je v rozporu s platnou ústavou i trestním právem. ČSSD je demokratická politická strana, která vznikla na základě demokratických hodnot a svobody, včetně svobody náboženské, Solidarita a svoboda je mimochodem základem našeho politického programu. Takže tady bych neviděl nějaký rozpor. To, co se mi nelíbí na chování či vyjádřeních pana ministra, je papouškování neoprávněné kritiky našich azylových zákonů či přijatých opatření vůči nelegální migraci. A také jeho stanoviska k možnému přijímání uprchlíků. I on, jako ministr současné vlády, by měl totiž respektovat zákony této země, protože nelegální migranti porušili naše zákony i zákony EU. Tohle je třeba rozlišovat a nemít na očích nějaké ideologické brýle. Ať již z jedné či druhé strany sporu.