Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2012 20:39:10 - kudrlinka

školné na VŠ

Dobrý den pane magistře, chtěla bych se Vás zeptat, zda souhlasíte se zápisným či školným na vysokých školách? Pokud, ano, v jaké výši a proč? Děkuji. kudrlinka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2012 15:47:01 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Tzv. školné na VŠ už podle mého mínění existuje již nyní. V takové "nějaké" podobě. Pokud studujete - tak víte, že si musíte platit školné za semestr v určité výši a to i na státní vysoké škole. Pak pokud chcete nějakou konzultaci od přednášejícího, tak se musíte "finančně složit" s více spolužáky a zaplatit přednášejícímu další finanční obnos. Chcete-li si pořídit učebnice, opět si to musíte hradit ze svého. Takže o čem, že to naši politici v Praze na ministerstvu školství, či na vysokých školách mluví ???

O jakých penězích se to baví ??

O tom, že ještě k těmto penězům v řádu deseti tisíců ročně přibudou další ? Pokud ano - tak na co ?

Vysoké školy by rády chtěli více peněz na vědu a výzkum, budiž - může být,ale kolik a na co a jaké budou kontrolní mechanismy ?

Mě by osobně zajímala analýza - kolik Kč zaplatí student VŠ (vzal bych libovolný vzorek 20 VŠ) z různých regionů a studenti by uvedli veškeré náklady, které jsou se studiem spojené. Pak bychom mohli teprve vidět a vědět, zda a proč bychom měli přemýšlet o zavádění školného na VŠ.

Do té doby to jsou - omlouvám se za ten výraz - KECY O NIČEM !

Osobně se domnívám, že problém vysokoškolského studia je jinde než v placení či neplacení školného.

Jde o to, abychom měli takové VŠ a následně jejich absolventy, kteří najdou uplatnění v praxi. Což dle mého názoru tak není. A to bude a je problém našeho vysokoškolského studia.

Příjemný den

Karel Novotný