Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2015 22:29:40 - hellher

Ksč 21

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké byly hlavní důvody vaší strany, proč jste se odštěpili od KSČM, i když i já je mám už jen za spící, nebo křesílkovou levici a potom není čas, aby se vaše strana více zviditelnila, jsme zemí z nejnižší kupní silou v celé EU, není to právě důvod dostat lidi do ulic a bojovat za vyšší platy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2015 13:26:34 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Naše strana sice nevznikla odštěpením od KSČM, ale máte pravdu v tom, že jedním z důvodů založení KSČ 21 byl také fakt, že parlamentní levice již dávno kolaborovala se současným režimem - stala se pouze prokapitalistickou levicí. Tedy alespoň já vznik KSČ 21 jako odštěpení nevnímám. Naši členové totiž nebyli žádnou názorovou frakcí v KSČM, mnozí ani nebyli v minulosti členy této strany. Mnoho lidí se také domnívá, že budeme "ubírat" hlasy KSČM, někteří dokonce, že to je cílem naší činnosti. Já si myslím, že KSČ 21 má zacíleno na lidi, kteří hledají alternativu, ne jen na ty, kterým stačí slovo "komunistická" v názvu strany. KSČ 21 chce lidem pouze vysvětlit to, že drtivá většina funkcionářů KSČM hledí pouze na prebendy pro sebe a pro členy své rodiny.V důsledku spíše může vlastně KSČM ubírat hlasy KSČ 21, jelikož si lidé při její volbě mohou mylně myslet, že volí komunistickou stranu. 

KSČ 21 se musí zviditelnit bez ohledu na KSČM. A myslím, že se nám to daří. Když si prohlédnete grafickou úroveň našich propagačních materiálů, naši schopnost pořádat, nebo spolupořádat, veřejné akce, je vidět, že místo žvanění na schůzích konáme, acta non verba. Samozřejmě, že nestačí jít jednou za čas k volbám, ale je třeba se organizovat. Ano, třeba za vyšší platy. To je hospodářský boj, předznamenávající ten politický. Rozhodně si nemyslíme, že práce občana České republiky má menší hodnotu, než stejná práce někoho ze západu Evropy. Pokud by naše strana dosáhla úspěchu ve volbách, navrhovali bychom zvýšení minimální mzdy alespoň o desítky procent, díky čemuž by se musely zvýšit i mzdy ve všech skupinách prací, zlikvidovala by se šedá ekonomika. Je samozřejmě na to potřeba někde vzít. Začali bychom u progresivního zdanění, které odvrhla sociální demokracie, kvůli koalici s panem Babišem. Tím také odvrhla jakýkoliv, byť zcela minimální, prolidový program.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21