ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2015 9:36:32 - IvanaBe

víte že bratr pana Pelikána je velmi aktivní muslim ?

Vážený pane Tejc, víte o tom, že starší bratr pana Pelikána , pan Petr Pelikán, je velmi aktivní muslim, zastupující v ČR jako konzul muslimský stát Sudán ? A že v tisku prohlašuje, že řezání hlav Američanům je banalita ? A že ho v jednom článku označují nejen za muslima, ale i za islamistu ? A ministr Pelikán teď vyhrožuje těm, kdo demonstrují proti islamizaci a bojí se atentátů !!! to je absolutní střet zájmů, pan Pelikán na pozici ministra nezastupuje občany ČR, ale dělá kroky směřující k podpoře jeho bratra , potažmo islámu v ČR !!!
Podívejte se na http://www.reflex.cz/clanek/komentare/58529/jiri-x-dolezal-islamista-v-ceske-televizi-jen-mu-urizli-hlavu-a-co-jako.html , je to tam popsáno, a jsou i další odkazy na webu na tohoto českého muslima, bratra ministra spravedlnosti... Je tu česká vláda pro české občany nebo pro islamizaci ČR ? S pozdravem Ivana Berkova

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2015 9:26:52 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. V náhledu na uprchlickou krizi a nebezpečí radikálního islámu se s panem ministrem Pelikánem neshodnu. Vyjádření ministra spravedlnosti a jeho výzvu ke stíhání jsem zaznamenal. Bude samozřejmě na policii a státním zastupitelství, aby vyhodnotili konkrétní případy. O nich s konečnou platností naštěstí v demokracii  rozhodne až soud, nikoliv ministr jakékoliv vlády. Trestně stíhán nemůže být ten, kdo například vyjadřuje obavy z radikalizace islámu nebo útoků konaných jménem islámu. Je totiž třeba odlišovat náboženství a jeho radikální podoby.
V trestním zákoníku lze najít i jiná ustanovení, která mohou být v dnešní době aktuální a která mají za cíl chránit demokracii a lidské svobody. Například  § 403 uvádí: „Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka...,bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.“  Sami můžete posoudit, zda se nedopouští tohoto trestného činu lidé hlásající a propagující zavedení islámského práva šaría. Obdobně zajímavé ustanovení nabízí trestní zákoník v § 340: „Kdo … jinému po nedovoleném překročení státní hranice umožní či mu pomáhá přepravit se přes území České republiky nebo takové přepravení organizuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.“