MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2015 10:12:38 - P.Chaloupka

USA a uprchlíci

Dobrý den pane doktore, chtěl jsem se zeptat na Vaše stanovisko ohledně hlasování kongresu v USA, kde kongresmeni výraznou většinou hlasů 289:137 přijali normu omezující přijímání uprchlíků ze Sýrie a Iráku. Není to xenofobie a islamofobie? S pozdravem, P.Chaloupka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2015 14:15:55 - MUDr. Jiří Koskuba
Vážený pane Chaloupko,

záleží na tom, koho se zeptáte. Z pohledu mnohých "euro" i našich tzv. intelektuálů, sluníčkářů a politiků jistě ano. Já, prostý český parlamentní pěšák je za to žalovat nebudu. A to přesto, i když mi nikdo nevymluví, že mj. hlavně USA za tohle vše, co se dnes v Evropě děje, svou nedomyšlenou zahraniční politikou mohou.

Na druhé straně mne napadá, že by si to možná za své sobectví a namyšlenost zasloužili. Vždyť právě ONI tak rádi poučují jiné národy a země o svobodě, lidských právech. Dokonce i ta naše prostinká zeď v malé Matiční ulici jim byla trnem v oku. No, tak se jukněte na mexickou hranici….

Ale držme se přísloví: "Nikdy druhému nedělej to, co nechceš, aby jednou dělali tobě". Ale o této staré moudrosti asi v USA zatím neslyšeli.

S úctou  jk