JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2015 14:15:21 - Vavřinec

Regulace zbraní

Dobrý den. Jak se stavíte k současnému znění zákona o zbraních a co si myslíte o snaze plošně zbraně a sebeobranné prostředky regulovat ze strany EU? Jaké jsou u nás ve vládě tendence udržet si v tomto směru občanskou svobodu a obranyschopnost v ČR? Máme se chystat na občanskou neposlušnost? Děkuji:)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2015 10:30:12 - JUDr. Miroslav Antl
Dobrý den. Pokud vím, o snahách regulovat zbraně v členských státech ze strany EU, se diskutuje už dva roky – a od té doby se nebezpečí (bohužel, i „díky“ EU) zvyšuje.

Tak, jak nesouhlasím s kvótami pro imigranty z EU vůči státům EU, nelíbí se mi ani, aby EU jednostranně rozhodovala o naší legislativě v této oblasti, týkající se bezpečnosti občanů ČR. Současný zákon považuji za postačující – a rozhodně nesouhlasím s úvahami o „občanské neposlušnosti“. Nevím, co zamýšlí v této oblasti česká vláda, ale její předseda a ministři odpovídají za bezpečí občanů a obranyschopnost ČR.

Jako senátor a předseda Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR budu další vývoj legislativy (i v této oblasti) sledovat – i za Vás, řádné občany… I za sebe coby držitele zbrojního průkazu a střelných zbraní… :)