Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2015 18:02:25 - Monika P.

Halal porážky

Pane ministře, z jakého důvodu existuje v České republice výjimka pro halal porážky když ani např. Turecko halal porážky nepožaduje a to je stát, ve kterém je islám převládající náboženství. Proč u nás tato výjimka není dosud zrušena? Halal porážka není v souladu s hygienickými předpisy a domnívám se, že ani s ochranou zvířat. Proč není nikdo uvedeno, že halal maso se dostává na pulty českých supermarketů (např. Billa), je možné, aby se začalo maso z takto poražených zvířat označovat a koupil si je tak jen ten, kdo je chce? Já coby zákazník o takové maso zájem nemám a proto bych uvítala, aby bylo buď označeno a nebo nejlépe, zcela z české provenience zmizelo. Děkuji Vám za odpověď Monika P.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2015 18:10:35 - Ing. Marian Jurečka

Dobrý den,

problematikou halal masa (resp. rituální porážkou) a vším, co s tím souvisí, se na Ministerstvu zemědělství intenzivně zabýváme. Prosím o strpení. Děkuji.