Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2015 20:18:30 - Ivo Kolečko

Nestydíte se za NATO ?

NATO stojí za Tureckem, ale vyzývá ke klidu a deeskalaci napětí...opičárna jako vyšitá od Obamy....
Letoun byl sestřelen protiletadlovou raketou krátkého dosahu s IR naváděním. Žádný pokus o navázání komunikace ze strany tureckého letounu s posádkou neproběhl, vizuální kontakt nebyl navázán. K zásahu raketou došlo nad územím Sýrie, místo pádu letounu se nachází na syrském území 4km od hranice... jeden pilot byl zabit ve vzduchu, druhý byl zastřelen na zemi.

Po podrobném prozkoumání prostředky objektivní kontroly, náš letoun hranici turecka nepřekročil, potvrzují to i data z radarů syrské protivzdušné obrany, kromě toho radiorozvědka z letiště Hmejmim jednoznačně zaregistrovala narušení syrského vzdušného prostoru útočícím letounem vzdušných sil turecka, které je narušením základních norem mezinárodního práva, i přímé narušení memoranda o odvracení incidentů o zabezpečení bezpečnosti pilotů při operacích v Syrské arabské republice podepsané představiteli USA.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 12:43:17 - Ing. Antonín Seďa
 Musím uznat, že máte zajímavé informace, pouze nevím, ze kterých zdrojů. Podle mých informací se jednalo o sestřelení letounu Su-24 letounem F-16 a to raketou vzduch- vzduch. To, zda byly použity všechny varovné signály pro přimění letounu, který porušil vzdušný prostor Turecka. Osobně si myslím, že je třeba vytvořit společnou komisi a celý incident vyšetřit. Jak Turecko, tak RF má máslo na hlavě. Turecko z důvodu útoků na kurdské jednotky, migrační krizi i ekonomickou podporu ISIL. RF zase v tom, že namísto boje proti IS bombarduje a útočí na syrské rebely, kteří stojí proti prezidentu Asadovi. Je také otázkou , proč letoun Su-24 operoval v blízkosti turecké hranice, kde jednotky IS nejsou. Ale působí tam syrští Turkméni, kteří právě bojují proti Asadovi. Taktéž je sice pravdou, že NATO podpořilo Turecko z pohledu ochrany svého vzdušného prostoru, ale zároveň vyzvalo ke klidu a k jednání. A taktéž jsem přesvědčen, že NATO není moc klidné tímto chováním Turecka, jako člena Severoatlantické aliance. Proto se nestydím za NATO, ale naopak podporuji úsilí o dohodu nad mezinárodní koalicí vůči ISIL.