Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.11.2015 21:10:32 - Docent

Svět se zbláznil?

Dobrý večer pane poslanče, co soudíte o chování Turecka? Já to vidím tak, že dnešek je přelomovým dnem, protože ukázal naprosto jasně, že Turecko jako člen nato (náš spojenec jo?) podporuje islámský terorismus. Turecký prezident bombarduje kurdy a obchoduje s ropou, kterou krade IS. Nepochybuji, že mu z téhly *rasárny jdou i nějaká procenta. Informovaní lidé to věděli už dřív, ale teď to musí jasné i široké veřejnosti. Není to celé záminka pro vyvolání světové války? šéf nato řekl, že stojí za Turkama, což přeloženo znamená, že podporuje její chování - podporu terorismu. Odkdy Nato podporuje Terorismus?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 12:53:50 - Ing. Antonín Seďa
 NATO rozhodně proti terorismu bojuje a určitě jej nepodporuje. Co se týká včerejšího incidentu, musím říci, že na základě současných informací musím konstatovat, že byl zřejmě oprávněný, ale dle mého názoru zbytečně krutý. Stále nevíme, jak vše proběhlo, ale podle záznamů leteckých dispečerů, opravdu Su-24 porušilo vzdušný prostor Turecka. Platí mezinárodní dohody i skutečnost, že Turecko již dříve varovalo RF kolem porušování vzdušného prostoru ruskými vojenskými letouny. Každý stát sporu, ať již Turecko či RF má máslo na hlavě a to nejen v tomto sporu. Já se spíše bojím eskalace tohoto konfliktu a jejího negativního vlivu na probíhající vídeňská jednání kolem dohody na společném postupu vůči ISIL. Každý z aktérů, ať již Turecko či RF, mají své národní zájmy v daném regionu a tyto zájmy se střetávají a jsou vlastně překážkou jakékoliv dohody. Co vím, tak i představitelé NATO kritizovali postup Turecka. Sice ne oficiálně pro veřejnost, ale kritizovali. Podobně kritizují tento konflikt představitelé EU, protože i EU potřebuje Turecko k zastavení migrační krize. Takže ještě jednou, NATO , ani ČR nepodporují terorismus, ale naopak proti mezinárodnímu terorismu bojují.