Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2015 12:53:49 - J Mravenčík

Sestřelení Ruského letadla Turky ...vezmete v úvahu tototo amerického odborníka z Noradu ?

Thomas McInerney, bývalý zástupce náčelníka štábu US Air Force....
"Turecké letectvo udělalo vážnou chybu, sestřelit ruský Su-24 v blízkosti hranic se Sýrií. To je zcela zřejmé když pečlivě zkontrolujete fotografie a diagramy uvedené Ankarou jako důkaz správnosti svého jednání," uvedl na TV stanici Fox News, generál Thomas McInerney.

"Prohlédnul jsem si radarové záznamy. Ruské letadlo bylo v tureckém vzdušném prostoru 20-40 sekund, více ne, podle mých výpočtů bylo letadlo sestřeleno při rychlosti 400-500 uzlů (740.8 - 925,9 . km / h), pohybovalo se v úhlu 180 stupňů, což znamená, že na jihu v Sýrii. Ze strany Turecka to byl nesprávný výpočet," řekl generál.

"Sloužil jsem v NORAD (United Aerospace Defense Command Severní Amerika) na Aljašce, a během čtyř let jsme měli velký počet takovýchto prostupů v oblasti, ale neudělali bychom nic takového," zdůraznil McInerney.

http://insider.foxnews.com/2015/11/24/lt-gen-mcinerney-turkey-shooting-down-russian-plane-was-very-bad-mistake

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 14:03:57 - Ing. Antonín Seďa
Je jen dobře, když se k technickým problémům sestřelu vyjadřují odborníci. Opakuji, jsem pro společnou vyšetřovací komisi a podporuji diplomatické řešení a ne exkalování napětí. Ovšem i z těchto údajů je zřejmé, že ruský letoun narušil vzdušný prostor Turecka. Je otázkou, zda pilot tureckého F-16 a Turecka strana postupovali podle mezinárodních norem . To, že tento incident bude mít negativní politické, ekonomické a zejména bezpečnostní důsledky je zřejmé. A to i v dojednávání dohody o mezinárodní koalici proti bojovníkům IS.