PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2015 14:50:52 - Honza Zjara

Sestřelení Rusa - připravená provokace

Váž. p. pos.Su-24 je bom.s max. rychlostí do 2300km za h. Nad hladinou moře může letět 1300 km za hod. Ve výšce 6 km mohl letět 1000 km v hod. Úsek 2 km přeletí v sekundách. K přeletu tureckých hranic. 10 krát varování je sprostá a hrozná lež. Turecký pilot je jen nástroj. Na zemi na velitelském stanovišti se sleduje pomocí lokátorů pohyb ruských pilotů ve vzduchu. Pokud pilot, po bombardování nasadil kurz směrem k mateřskému letišti a mohl být ještě dostatečně daleko od tureckých hranic a turek samozřejmě odhadl jeho let, mohl na něj poslat hotovosní letoun. Což trvá od přípravy do vzletu jen nějakou minutu. Potom je naváděn z pozem. stanoviště do prostoru střetu. Zas minutočka. Útočí se ze zadní polosféry pomocí palubního lokátoru F16. Pilot o všem informuje řídícího a každou činnost mu povoluje řídící středisko. Zamíření a odpal je také ztráta času. Při ozáření od turka Rus (varován přístroji) uniká manévrem. Mohl vystřelit rušiče, avšak při nepřetrž. ozař. lokátorem je-bez šance.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2015 13:31:19 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, Turci nevyužili "horkou linku", přímé spojení mezi generálními štáby a ministerstvy obrany obou zemí. Dnes už couvají, Erdogan vykládá, že nevěděli, že to jsou Rusové. I Američané dnes přiznávají, že se incident odehrál na syrském území. Turci tvrdili, že varovali Rusy desetkrát, a přitom zároveň řekli, že letadlo bylo na tureckém území 17 vteřin! Za 17 vteřin není možné udělat 10 varování. Lžou stejně, jako když řecká pohraniční kontrola odhalila na turecké lodi 5 tisíc amerických brokovnic a půl milionu nábojů, rovněž z USA. V oficiální dokumentaci to byly stavebniny pro Libyi. Pak  turecké ministerstvo zahraničí otočilo, byly to prý  brokovnice pro súdánskou policii. Opravdu spolehlivý spojenec v NATO! Ve skutečnosti chtěli povzbudit islamisty, s nimiž spolupracují. Do Turecka jde i ropa pod kontrolou ISIL. Ruský generální štáb má pravdu, že taková věc musela být připravena a koordinována s Američany. Šlo o to rozbít možnou koalici proti ISIL, kde by byli Rusové. Odpověď Rusů může mít podobu nejen v oblasti turismu (Turecko je pro ruské turisty třetí nejoblíbenější destinace), ale jsou tu i projekty v energetice, třeba Turkish Stream (plynovod) nebo stavba jaderné elektrárny v Turecku (za asi 22 miliard dolarů). Bude to bolet obě strany, ale Rusko se postará o to, aby to Turky bolelo vice.