Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2015 9:10:25 - pijonýr

Aktivní zálohy

Hezký den paní poslankyně. Jste spokojeni ve VO, VB s třeba novelou zákona o vojácích? Jo, je to paskvil minimálně v paragrafech platů, kontra hodnosti a kariéry a srovnání OS a BS (včetně výsluh...). Jen poznámku na dotaz k AZ od "básník Jan". Ještě dva roky dozadu jsem byl, nejen já, jako bývalý voják příslušník AZ. A tak, jak se k nám zachoval stát zdaněním výsluhy (Kalousek), tak jsme AZ opustili. A takových nejen AZ, bývalých vojáků, policistů...jsou tisíce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2015 15:07:16 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

 byť nic není perfektní, o novele zákona 221/1999 Sb., o vojácích z povolání, kterou pravděpodobně máte na mysli, se dá říct, že byla dostatečně probíraná. Zajisté bude vyžadovat menší úpravy, ale nastavuje v zásadě správně podmínky. A to i v oblastech platů, hodností atd. Asi byste musel být konkrétnější v tom, co máte na mysli, abych mohla konkrétněji reagovat, respektive aby mi bylo jasné, proč novelu nazýváte paskvilem. S výsluhami se v novele nehýbalo a ke srovnání ozbrojených sil a bezpečnostních sborů nedošlo.

Co se týče zdanění výsluh, byť do jisté míry chápu rozhodnutí tehdejší vlády, které bylo ovlivněno ekonomickou krizí a zcela respektuji rozhodnutí soudů, které zatím daly tehdejší vládě za pravdu, musím říct, že šťastná z tohoto opatření nejsem. Nicméně stěží jej změním. Nechápu ovšem Vaši poznámku o aktivní záloze a výsluhách, protože to spolu nesouvisí. Buď chcete být příslušníkem AZ, nebo jím být nechcete. Motivy pro to být v AZ jsou obvykle jiné, než peníze. Na příslušnosti k záloze se skutečně vydělat nedá.

Jana Černochová