Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2015 10:57:30 - Kysilková Adéla

Kde zaútočí teroristé příště?

Pane poslanče, na kolik je podle vás reálné, že teroristé zaútočí i u nás? A nemyslíte, že na na nás svými výroky k muslimům zbytečně upozorňuje prezident? Jsme sice malá země, ale je evidentní, že jsme také snadný cíl a to, že by byl útok v tak malé zemi by teroristům prokázal medvědí službu, jelikož by to mohlo vyvolat strach i v zemích, které si mysleli, že se jich problém netýká. Podle mě další útok nebude v nějaké velké zemi jsou teď maximálně hlídané. Jaký je váš názor? Děkuji. Adéla

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2015 19:17:06 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
vychízím z toho, že jsme součástí jak EU tak i NATO a tedy logicky patříme k zemím, které teroristé považují za nepřátelské. Je tedy nutno počítat s tím, že bychom mohli být cílem teroristického útoku a z toho musí vycházet veškerá naše bezpečnostní opatření, boj s terorismem se nás týká bez rozdílu velikosti země. Nemyslím si, že jsme v jiné pozici než velké země, ta "velikost" má své výhody i nevýhody. Naše bezpečnostní složky jsou v dobré kondici, stejně jako naše zpravodajské služby. Výhodou je, že u nás nejsou žádné "no go zony" a eventuální teroristé zde zdaleka nemají tak vhodné podmínky, pokud jde o zázemí a pomoc souvěrců, jako např. ve Francii.
Jinými slovy - musíme být i nadále maximálně ve střehu (a to jsme). Jsem přesvědčen, že naše země přiměřeně dává nejen imigrantům ale i teroristům jasně najevo, že zde jim jak se říká "pšenka nepokvete".
Pokud jde o vyjádření a postoje prezidenta republiky, a nejen jeho - odmítám připustit, abychom se ze strachu přestali otevřeně vyjadřovat a diskutovat i na nepříjemná témata, je to jedna z našich svobod a neměli bychom se nechat zastrašit.
S pozdravem