Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2015 14:27:11 - pijonýr

Také jste z toho všeho nejen vy jelen?

Říkají nebojte se, ale na Staromák nechoďte. Říkají jsme ve válce, ale stěžují získat zbraň na ochranu. Říkají, že mezi invazí jsou bojovníci, ale vrata dokořán. Říkají že Turek je spojenec, ale Turek hraje na obě strany. Jsem z toho jelen.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2015 10:38:53 - Ing. Antonín Seďa
Že je bezpečnostní i politická situace složitá nikdo nezastírá. Nicméně je nutno rozlišovat mezi bezpečnostní situací v ČR, v Evropě a na Blízkém a Středním východě. Existují sice preventivní opatření bezpečnostních sborů ČR, ale akce "nerozsvicování vánočního stromu" byla akcí magristrátu. Pokud vím, všechny ostatní  města se k tomu postavila rozumě a tradici respektovala. NEsouhlasím, že jsme ve válce, protože ta má jiné atributy a vypadá jinak. Ale boj proti mezinárodnímu terorismu existuje, jenomže ono je proti skytému nepříteli těžké bojovat. Mluví se o hybridní válce, jejíž nedílnou součástí je cílená propaganda. Cílem teroristů je jakkoliv zastrašit veřejnost tak, aby omezila či zrušila svá navyklá chování, akce a vůbec západní kulturu. A užívají k tomu metody zločinného násilí, atentátů či šíření strachu ve společnosti. Proto osobně odsuzuji i akce Bloku proti násilí, protože oni si neuvědomují, že vlastně těmto radikálům a teroristům nahrávají.
Co s etýká Turecka, tak je to spojenec západu a jako členská země NATO musí respektovat jistá pravidla. To, že ne vše s tureckou demokracií a svobodami je v pořádku je jasné při pohledu na "nepřijetí" Turecka do EU. Já osobně jsem přesvědčen, že k tomuto přijetí nemůže dojít, protože tato země nesplňuje řadu kritérií EU. Ale na druhou stranu, například v otázce zastavení nelegální migrace do Evropy, EU Turecko potřebuje. Ve vztahu k tzv.IS hraje Turecko svoji roli v regionu, jako regionální mocnost, podporuje rebeli proti Asadovi, překupníci obchodují s ropou těženou v Sýrii i Iráku, a jako sunnité podporují své souvěrce. Zároveń jsou členy mezinárodní protiteroristické organizace v boji proti bojovníkům IS. Takže se vůbec nedivím, jak říkáte, že jste z toho jelen. Těch hráčů na blízkovýchodním hřišti je mnoho a nalézt toho společného nepřítele je velmi složité.