ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2015 7:52:37 - Antonín Neubauer

minischengen

Dobrý den,pane senátore,tak se nám rýsuje praktické zrušení Schengenu,západ zas zůstane západem,my neposloucháme,tak jdeme z kola ven.To si větší státy mohou dělat co chtějí,pro ně smlouvy neplatí a když má někdo jiný názor,tak se odstřelí?Na to,aby mně diktovala EK jak má vypadat banán,máslo že není máslo,jakou žárovkou mám svítit,na to nepotřebuji lidi placené v EU.Nenechte si nic diktovat,to už tu bylo,na západě s tím nemají žádnou zkušenost a to co se děje teď,tak to byli proti tomu komunisti břídilové.Ona se ta EU stejně rozloží,tak na co čekat.Přeji hezký den Neubauer A.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2015 10:45:44 - Jan Veleba

 Dobrý den pane Neubauere. Ukazuje se, že koncept EU je špatný a že to je slepá ulička. Ale abych nebyl laciný, tak při pokračující světové globalizaci, při změně světa z bipolárního (USA a SSSR) v monopolární (jenom USA) by funkční EU měla své opodstatnění. Na to je ale potřeba velké politiky a ty Evropa nemá, ti stávající v čele s Merkelovou se ukázali jako slabí, neobstáli a nejenom to. Oni zavedli Evropu, bez ohledu na to, jestli EU vydrží nebo se rozpadne, do velkých problémů, které budou příští naše generace velmi těžko řešit.

Za tohoto stavu, a opakuji to po několikáté, je třeba nechat unii unií (myšleno EU) a starat se především o naši zemi. Máme pevného a spolehlivého prezidenta a proti němu žel úskočného a nepevného premiéra. Ale vedle nich tu jsme my, občané této země a je nás dostatek na to, abychom si hlasitě řekli, co v této zemi dál chceme mít, v jakém stavu ji chceme předat následujícím generacím.

Poslední poznámka. Pokud se někde nevynoří nový politický lídr Evropy, tak se EU pozvolna rozpadne.