Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2015 12:10:00 - ProkopHolý

Shodují se opravdu zájmy "ČR" se zájmy onbčanů?

Kdo v prvé řadě určuje jaké zájmy má podle Vás "ČR" když občané z pochopitelných důvodů dali velmi silně vedení ČR najevo že zde žádné nelegální a pokud možno ani legální muslimské imigranty nechtějí? nebo je snad v zájmu "ČR" být loajální ke spojenci Turecku, když celeé toto krvavé peklo podporuje a profituje na něm? Myslíte že toto je skutčně v zájmu "ČR"? Já ale myslím že v zájmu občanů ČR to rozhodně není!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2015 14:06:58 - Ing. Antonín Seďa
 Celá demokracie stojí a padá na systému zastupitelské demokracie. Pouze v autoritářských zemích rozhoduje jeden panovník či despota. Takže v ČR je zastupiteslká demokracie. Občané voliči na základě svého svobodného rozhodnutí (volební program, kvalita kandidátů, názorová příslušnost) dávají mandát poslancům a podle rozložení sil se vytvoří vláda. Ta vydá programové prohlášení, které by mělo odpovídat průniku programů jednitlivých koaličních stran. A vlastní realizace tohoto programového prohlášení je praktické vládnutí. Přece nemůžeme jít cestou, voliči si přejí trest smrti, tak jej zavedeme. Voliči si přejí vystopupit z NATO, tak to učiníme atd. Vláda i politická reprezentace je tady od toho, aby voličům vysvětlila své postoje a své návrhy, které nemusejí souznít s vůlí většiny. Protože nerozhodují průzkumy veřejného mínění, ale buď výsledky voleb nebo výsledky referenda. A když tedy mluvíte o národních zájmech ČR, pak bych prosil o jejich vyjmenování. Nemyslím si totiž, že národním zájmem našich občanů je zvýšení nebezpečí či dokonce nastolení diktatury. Propaganda šířená éterem je velmi živnou půdou pro extremismus, nacionalismus a xenofobní jednání. Proto je daleko důležitější, když existuje soudržnost ve společnosti. Nesoulad je vždy problémem pro řešení konkrétních problémů, se kterými se dnes potýkáme.