Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2015 15:44:46 - aspirin

Pane poslanče znáte vůbec ústavu?

Pen inženýre,
vaše odpověď ProkopHolému je interesantní. Napadá mě, znáte ústavu, když se tak rozepisujete o demokracii. Děkuji za poučení. Ústava však hovoří v bodu jedna článku dvě jasně " Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní." . Nikde, ale opravdu nikde, není napsáno, že parlament, vláda je zdrojem veškeré státní moci. To, co se snažíte vysvětlovat, je diktatura vlády a diktatura parlametu a jeho orgánů. Z průzkumů veřejného mínění je jednoznačně jasné, že lid je jiného názoru než toho, co prosazuje vláda, parlament a vy. Okecávat to můžete jak chcete. Pokud nějaká koalice prosazuje věci, se kterými většina občanů nesouhlasí je to jednoznačně diktatura. Jako ČSSD jste nebyli ze strachu schopni za celou dobu svých vlád naplnit bod 3 článku dva ústavy. Proto nemáte právo cokoliv vysvětlovat a vykládat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2015 8:50:41 - Ing. Antonín Seďa
Ano, zákon o referendu jsme prosazovali několikrát a nikdy jsme pro něj nezískali dostatek hlasů. Ale to prosím není vina sociální demokracie, ale výsledek voleb. A to je to, co popíráte. Takže existuje spoluodpovědnost občanů voličů, zda a jak bude prosazována jejich vůle. Takže vůbec se nejedná o porušení ústavy či preambule, na kterou odkazujete. Žijeme v parlamentní demokracii, která je založena nikoliv na diktatuře, ale na dělbě moci mezi mocí zákonodárnou, exekutivní - výkonnou a mocí soudní. A opravdu mi neříkejte, co mám či nemám vysvětlovat či vykládat. Pokud máte zodpovědnost, tak snad pochopíte, že zastupitelská demokracie je opravdu něco jiného než diktatura. Pokud ji ovšem chcete, pak je jednoduché podporovat ty politické strany, které ji mají v programu či usilují o její zavedení. ČSSD to rozhodně není a je v současné době jedinou oporou demokracie v zemi a hrází proti oligarchizaci naší společnosti.