ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2015 23:47:24 - Jaria

Zdravím,slyšela jsem,že budete předkládat návrh zákona

který ruší anonymitu mladistvých zločinců.To je správné,ale nemůžete to vzít z jedné vody načisto???Jde o to,že mi vadí poslouchat,že trestný čin zůstal nepotrestán pro nízký věk pachatele,tak se ptám-k čemu tedy slouží zákonný zástupce???Když může rozhodovat za mladistvého ohledně např.financí,může být potrestán za to,že svěřence špatně vychoval(odebráním rodič.příspěvku např.)???Je přeci známá spousta případů,kdy rodiče posílají své děti krást právě proto,že nemůžou být potrestány a jim-i když jsou před zákonem jejich zástupci-se také nic nestane.!!Proč????kdyby se jim v několika případech sáhlo na přídavky,jistě by si ostatní dali pozor?Doufám,že se nebudete ohánět nějakými právy-mělo by platit---že jsou tedy nějaká práva,ale v návaznosti na to také nějaké povinnosti,nebo ne?????Děkuji,hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.12.2015 10:42:05 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Naprosto s Vámi souhlasím v tom, že řada lidí zná velmi dobře svá práva a o povinnostech nechce nic slyšet. Osobně jsem pro snížení trestní odpovědnosti na 12 let u zvlášť závažných násilných trestných činů. Soud by nejdříve rozhodl na základě posudků, zda je dítě pro tento skutek odpovědné a následně by teprve jednal o vině a trestu. Posoudil by tak konkrétní případ a schopnost dítěte v daném případě posoudit následky svého jednání. Děkuji zároveň za podnět k přemýšlení.